Thursday, March 27, 2008

ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μετά από αγώνες πολλών χρόνων (και -οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε- αγώνες κυρίως και δυστυχώς μόνον από την πλευρά των ομοφυλοφίλων) φτάσαμε πλέον στην εποχή όπου σοβαρά συζητήθηκε και αποφασίστηκε η ψήφιση ενός νομοσχεδίου που να διασφαλίζει τα αυτονόητα δικαιώματα των συμπολιτών μας που αποφασίζουν να συμβιώσουν ως σύντροφοι, χωρίς όμως να τελέσουν, για οποιονδήποτε λόγο, την τυπική θρησκευτική ή/και πολιτική τελετή του γάμου.

Όλοι όσοι εξέτασαν στο παρελθόν το ενδεχόμενο να ζήσουν με τον άνθρωπο που επέλεξαν χωρίς την έως τώρα παρεχόμενη νομική κάλυψη διαπίστωσαν πόσο δύσκολη και ανασφαλής θα ήταν η επιλογή αυτή. Κωλύματα νομικά, κοινωνικά, οικονομικά απέτρεπαν την απόφασή τους όσο κι αν τους ήταν προτιμητέα.

Αυτό λοιπόν, που θα έπρεπε να ισχύει φυσιολογικά εδώ και πολλά χρόνια, ως αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα, έρχεται η σημερινή πολιτεία να το νομοθετήσει, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση.

Ποια ήταν η αντίδραση της ελληνικής Εκκλησίας σε αυτή την προοδευτική εξέλιξη; Η ίδια που είναι πάντα, απέναντι σε κάθε προοδευτική και φιλελεύθερη ιδέα: Σκοταδισμός και χυδαίες ύβρεις.
Η Ιερά Σύνοδος διακηρύσσει ότι είναι 'πορνεία' κάθε συντροφική σχέση εκτός των πλαισίων του γάμου (και δη του θρησκευτικού)! Ο δε κύριος Αμβρόσιος διακηρύσσει με στόμφο ότι δεν πρέπει να τοποθετηθούν 'στο ίδιο καλάθι τα καλά με τα σάπια μήλα'!
Πόρνοι και πόρνες και σάπια μήλα είναι για κάποιους σεβάσμιους ιεράρχες μας τα νέα παιδιά που κατά κόρον υιοθετούν την πρακτική της συμβίωσης με τον/την σύντροφό τους, και που όχι σπάνια οδηγεί στον γάμο αργότερα.

Πόρνοι και σάπιοι όλοι εκείνοι που προτιμούν ελεύθερα, φυσικά και με θάρρος τη συμβίωση, αντίθετα από κάποιους άλλους αξιόλογους και...σεβάσμιους που πασχίζουν να κρύψουν τις ιδιαίτερες προτιμήσεις τους μέχρι να τους ξεφωνίσουν οι τηλεοπτικοί δίαυλοι από τα δελτία των 8.

Η μνήμη των Ελλήνων είναι πράγματι κοντή, αλλά όχι και τόσο, ω άγιοι Πατέρες μας.

Προς τιμήν του ο νέος αρχιεπίσκοπος διαχώρισε την θέση του. Είναι ελπιδοφόρο ότι ο επικεφαλής της Εκκλησίας επιδεικνύει και σ' αυτό, αλλά και σε άλλα ζητήματα εκπληκτικά ανοιχτό μυαλό και σοφία. Αναγκαία όμως σεβασμιότατε -αν μου επιτρέπετε την ταπεινή μου γνώμη- η συμμόρφωση των χριστοδουλικών κλώνων που δρουν υπογείως, ως μυστική αδελφότητα, και οι οποίοι σας εκθέτουν και σας υπονομεύουν.

Τέλος θεωρώ αυτονόητο ότι το δικαίωμα της ελεύθερης συμβίωσης θα πρέπει να ισχύει τόσο στα ετεροφυλόφιλα όσο και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Thursday, March 6, 2008

ΣΚΟΤΑΔΙ

Βράδυ Πέμπτης...Η Ελλάδα απεργεί!
Κακομαθημένοι συνδικαλιστές. Αδιάφοροι έως εξωνημένοι πολιτικάντηδες.
Δυσοσμία σκανδάλων...Διαφθορά.
Ιστολόγια εκβιαστών. Αντιδραστικές ρυθμίσεις εκβιαζομένων. (Αλήθεια θα υπήρχαν εκβιαστές αν όλοι ήσαν τίμιοι;)

Βυθισμένος στο σκοτάδι, λόγω της απεργίας των τεχνικών της ΔΕΗ, καταγράφω κάποιες σκέψεις:
'Οι απεργίες πρέπει να είναι οδυνηρές για να φέρουν αποτελέσματα' λένε οι συνδικαλιστές.
Ασφαλώς. Κάποιοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους και μεις μεμψιμοιρούμε για τις λίγες ώρες χωρίς ρεύμα.
Έτσι θα ήσαν τα πράγματα...αν δεν ήταν και το άλλο:

Το πρωί, στο εργοστάσιο, σημειώθηκε διακοπή ρεύματος. Το αφεντικό δεν ταράχτηκε... Παρέμεινε χαμογελαστός και ακίνητος για 5-6 δευτερόλεπτα, όσο ήταν ο χρόνος που χρειάζεται για να μπει σε λειτουργία η θηριώδης, πανάκριβη γεννήτριά μας.
Όταν αυτή πήρε μπροστά, τα φώτα άναψαν πάλι, οι μηχανές φούλαραν με ισχύ, τα pc επανήλθαν στη σύνηθη λειτουργία τους και η δουλειά συνεχίστηκε κανονικά και μεθοδικά.
Όπως κι εχτές. Όπως και αύριο...

Τώρα κάθομαι μόνος στο σκοτάδι. Με το φως των κεριών γράφω αυτές τις σκέψεις. Εγώ -ο εργάτης- δεν έχω στο σπίτι γεννήτρια. Έτσι κι αυτό το βράδυ θα μείνω στο σκοτάδι.
Όπως κι εχτές. Όπως και αύριο...
Όπως συνέβαινε, συμβαίνει και θα συμβαίνει πάντα σ' αυτόν τον κόσμο, αν δεν είσαι αφεντικό...ή έστω συνδικαλιστής!