Wednesday, September 5, 2007

ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ – ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Ευτυχώς, λοιπόν, που οι δαιμόνιοι πολιτικοί μας ανακάλυψαν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των πυρκαγιών, που ξεπάστρεψαν τη χώρα. Βέβαια οι απόψεις μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων διίστανται, αλλά θα ήταν όντως ανησυχητικό εάν ομονοούσαν.

Έτσι ο ευφυέστατος πρωθυπουργός, δια του στόματος του φιλοσόφου – υπουργού του, εφηύρε την ασύμμετρη απειλή. Εμφανίστηκε, λοιπόν, εν...πλήρη εξαρτήσει ήτοι με στρατιωτικό μπουφάν και σπορ ρούχα, ως αν επιτελούσε ο ίδιος το έργο της πυρόσβεσης. Η αλά Μπους εικόνα του συμβόλιζε την αποφασιστικότητα και το ετοιμοπόλεμο της κυβέρνησης, έστω κι αν την εικόνα χαλάει λίγο ο προτεταμένος στόμαχος, που δεν συνάδει με την εμφάνιση ενός κομάντο. Ασφαλώς είναι και το άλλο μειονέκτημα: ο πλανητάρχης ομιλεί και παίρνει εντολές από τον ίδιο τον...μεγαλοδύναμο, ενώ ο εν Ελλάδι θαυμαστής μόνον δι’ αντιπροσώπου –έστω και μακαριότατου- επικοινωνεί με τον Κύριο.

Ο έτερος πάλι ευφυής της πολιτικής μας σκηνής, ο επαγγελόμενος της νέας αλλαγής, εντόπισε τους ενόχους στο δικαστικό σώμα, και κατήγγειλε δικαστικό πραξικόπημα. Διότι αυτοί οι αχάριστοι δικαστικοί κατέδειξαν κώλυμα όσον αφορά την υποψηφιότητα της κας Φώφης! Πως είπατε; Τί σχέση έχει αυτό με τις φωτιές; Μα, ποιος σας είπε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει καμιά σκοτούρα για τις πυρκαγιές. Ακόμη δεν κατακάθισαν καλά – καλά οι στάχτες της καταστροφής και μας καθιστά σαφές ότι το μέγιστο πολιτικό θέμα της χώρας είναι η υποψηφιότητα της κας Φώφης. Η οποία αφού επιτέλεσε ένα σπουδαιότατο έργο στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, γι’ αυτό δεν κάηκε και το Ζάππειο, τώρα θέλει να προσφέρει την ευφυΐα της και την ενεργητικότητά της σε όλη τη χώρα. Και οι δικαστές την εμποδίζουν επειδή εφαρμόζουν τον Νόμο, ένα Νόμο που ψήφισαν –ω, της βλακείας!- οι ίδιοι οι πολιτικοί. Αλλά προφανώς οι νόμοι που ψηφίζουν στη βουλή, είναι για τους απλούς πολίτες, τους χαχόλους δηλαδή, ενώ οι ίδιοι εξαιρούνται.

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ευδοκιμούν οι κλόουν και οι μασκαράδες. Έτσι οι μεν μεταμφιέζονται σε Ράμπο και οι δε σε Ροβεσπιέρο. Και το πανηγύρι καλά κρατεί. Τί κι αν κάηκε η μισή Ελλάδα; Τί κι αν θρηνούμε τόσα θύματα, λες και είχαμε αεροπορικό βομβαρδισμό; Σημασία μείζονα έχουν το ίματζ του πρωθυπουργού και το...βιολί της Φώφης.

Αν το καλοσκεφτείς δηλαδή, όντως αντιμετωπίζουμε ασύμμετρη απειλή. Την ασύμμετρη ηλιθιότητα και την ασύμμετρη υποκρισία των πολιτικών μας ταγών. Να τους χαιρόμαστε και στις 16 Σεπτέμβρη, πρωί – πρωί στις κάλπες.

No comments: